Ыстық тамақ мониторингі » "Есболған Жайсаңбаев атындағы орта мектебі" Education Department of Kerbulak district
Жетісу облысы
Ақсу ауданы білім бөлімінің
"Е.Жайсаңбаев атындағы орта мектеп"
Education Department of Kerbulak district
Reception room :
+7(72) 43-50-93
bookkeeping:
+7(72) 23-11-37
Version for
visually impaired
31
January
2022

Ыстық тамақ мониторингі

Мектеп асханасындағы ыстық тамақты

ұйымдастырудағы мониторингі 2021-2022 оқу жылықаңтар айы

Almaty region Ақсу ауданының Department of Education «Есболған Жайсаңбаев атындағы орта мектебі» Education Department of Kerbulak districtнің директорының 2022 жыл 14 қаңтардағы №02 бұйрығы негізінде 31 қаңтар күні мектептегі тамақтандырудың сапасына мониторинг жөніндегі комиссиясы мектеп асханасының жұмысына тексеру жүргізді. Nutritionдың сапасы басшылыққа алынды.

2022 жылдың қаңтар айында 60 оқушы, 1Ә сынып оқушысы Абыхан Гүлзифаның 28-31 қаңтар онлайн оқуға кетуіне байланысты 59 оқушы  ыстық тамақпен қамтылған. Барлығы 283690 теңгеге тамақ берілді.

Тексеру жүргізгендер:

М.Мулюкова  – ДМУ атқарушы

       А.Семизбаева– әлеуметтік педагог,  комиссия төрайымының           

       орынбасары

       Б.Усенова  - Кәсіподақ кеңесінің төрайымы, комиссия мүшесі

       Н.Карибаева – ата-аналар комитетінің төраймы,комиссия мүшесі

       Г.Есимбекова  – мектеп медбикесі, комиссия мүшесі

Тексеру барысында басшылыққа алынған критерийлер:

Асханаға келіп түскен тағам өнімдерінің сапасын, олардың сақтау мерзімдері мен жағдайлары балаларды тамақтандыруды ұйымдастыруды: қабылданатын өнімдердің сапасына, оларды сақтау шарттарына, өткізу мерзімдерінің сақталуына, дайындау технологиясына, дайын тағамның сапасына, ас блогының санитариялық жағдайы.

Мектепте ыстық тамақты ұйымдастыруы және қорытындысы бойынша:

Тексеріс барысында анықталғаны, асханадағы азық-түліктердің сақталу мерзімін растайтын сертификатары бар.  Асхана санитарлық ережелерге сай.        Комисия мүшелері тарапынан мектепке жеткізілген азық – түліктердің сапасы, тағам өнімдерінің жарамдылық мерзімі тексерілді. Тез бұзылатын тамақ өнімдері ет, сүт, айран және т.б. тағамдарды мектеп асханасындағы сақтау температурасы төмен тоңазытқышта сақтайды. 

Мектеп медбикесі асхананың, санитарлық –гигиеналық талаптарға сай болуын, күнделікті мектеп оқушыларына берілетін ыстық тағамға органалептикалық бағалау жүргізіп, бракераж журналына тіркеп отырады. Асханадағы тамақтанатын залда мектеп басшысымен бекітілген ас мәзірі ілініп тұрады. 

           Дайындалатын тағамдар меню рецептураларына сәйкес жасалып отырады. Асханада тағамдардың дайындалу тәсілі, тамақтың сапасы, құнарлығын комиссия мүшелері күнделікті қадағалап тексереді. Ыдыстар  арнайы раковинада жуылып, шайылып кептіріледі. Асханада қол жуатын қолжуғыш, сабын  үнемі қолданыста тұрады. Асхананың іші таза, жарық, санитарлық жағдайы қанағаттанарлық деңгейде. 
 Комиссия асхана жұмысын жан-жақты тексеріп,төмендегідей шешімге келді.

Шешім:
 1.Тамақ өнімдерінің сапасы, тағамдардың дайындалу технологиясы талапқа сай.
 2.Асханадағы тазалық ережелерінің нормалары сақталған.                 

3.Азық-түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай.
 4.Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің шығымы өз деңгейінде.
 5.Кемшіліктер анықталған жоқ.                                                                                       

Ұсыныс:
 
1.Оқушылардың мектеп асханасынан күнделікті тамақтануы мектеп медбикесі, сынып жетекшілер және әлеуметтік педагогтар тарапынан қадағалансын.
 
 
Прокомментировать
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Введите код с картинки:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив