Мектеп асханасындағы ыстық тамақты ұйымдастырудағы тексеру комиссиясының қорытындысы , қазан айы
Мектеп асханасындағы ыстық тамақты
ұйымдастырудағы тексеру комиссиясының
қорытындысы 2022-2023 оқу жылы, қазан айы
Жетісу облысы Ақсу ауданының Білім бөлімі «Есболған Жайсаңбаев атындағы орта мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесінің директорының 2022 жыл 01 қыркүйектегі №77 бұйрығы негізінде 28 қазан күні мектептегі тамақтандырудың сапасына мониторинг жөніндегі комиссиясы мектеп асханасының жұмысына тексеру жүргізді.
Тамақтандырудың сапасы басшылыққа алынды.
2022 жылдың қазан айында 78 оқушы ыстық тамақпен қамтылған.
Тексеру жүргізгендер:
Д.Дутбаева – ДМУ атқарушы
С.Темирханова – әлеуметтік педагог, комиссия төрайымының
орынбасары
Б.Усенова - Кәсіподақ кеңесінің төрайымы, комиссия мүшесі
А.Ергазина – ата-аналар комитетінің төраймы,комиссия мүшесі
Г.Есимбекова – мектеп медбикесі, комиссия мүшесі
Тексеру барысында басшылыққа алынған критерийлер:
Асханаға келіп түскен тағам өнімдерінің сапасын, олардың сақтау мерзімдері мен жағдайлары балаларды тамақтандыруды ұйымдастыруды: қабылданатын өнімдердің сапасына, оларды сақтау шарттарына, өткізу мерзімдерінің сақталуына, дайындау технологиясына, дайын тағамның сапасына, ас блогының санитариялық жағдайы.
Мектепте ыстық тамақты ұйымдастыруы және қорытындысы бойынша:
Тексеріс барысында анықталғаны, асханадағы азық-түліктердің сақталу мерзімін растайтын сертификатары бар. Асхана санитарлық ережелерге сай, асхана қызметкерлерінің санитарлық-медициналық кітапшалары бар, арнайы киімдер, бас киім киген, жеке бас гигиенасы сақталған.
Комисия мүшелері тарапынан мектепке жеткізілген азық – түліктердің сапасы, тағам өнімдерінің жарамдылық мерзімі тексерілді. Тез бұзылатын тамақ өнімдері ет, сүт, айран және т.б. тағамдарды мектеп асханасындағы сақтау температурасы төмен тоңазытқышта сақтайды. Тоңазытқыштың іші таза санитарлық-гигиеналық талапқа сай, ішінде температураны бақылауға арналған термометр орнатылған.
Мектеп медбикесі асхананың, санитарлық –гигиеналық талаптарға сай болуын, күнделікті мектеп оқушыларына берілетін ыстық тағамға органалептикалық бағалау жүргізіп, бракераж журналына тіркеп отырады . Асханадағы тамақтанатын залда мектеп басшысымен бекітілген ас мәзірі ілініп тұрады.
Дайындалатын тағамдар меню рецептураларына сәйкес жасалып отырады. Асханада тағамдардың дайындалу тәсілі, тамақтың сапасы, құнарлығын комиссия мүшелері күнделікті қадағалап тексереді. Ыдыстар арнайы раковинада жуылып, шайылып кептіріледі. Асханада қол жуатын қолжуғыш, сабын үнемі қолданыста тұрады. Асхананың іші таза, жарық, санитарлық жағдайы қанағаттанарлық деңгейде.
Комиссия асхана жұмысын жан-жақты тексеріп,төмендегідей шешімге келді.
Шешім:
1.Тамақ өнімдерінің сапасы, тағамдардың дайындалу технологиясы талапқа сай.
2.Асханадағы тазалық ережелерінің нормалары сақталған.
3.Азық-түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай.
4.Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің шығымы өз деңгейінде.
5.Кемшіліктер анықталған жоқ.
Ұсыныс:
1.Оқушылардың мектеп асханасынан күнделікті тамақтануы мектеп медбикесі, сынып жетекшілер және әлеуметтік педагог тарапынан қадағалансын.
Д.Дутбаева
С.Темирханова
Б.Усенова
А.Ергазина
Г.Есимбекова